25.03.2022

​Изложението се завръща: здравей, ЕКСПОМЕБЕЛ!

Обзавеждане, дизайн и интериорен текстил ни очакват от 30 март до 2 април в Интер Експо Център

Три години. Точно толкова време мина от последната възможност да се впуснем на българско международно изложение за обзавеждане, интериорен текстил и дизайн. Тези три години доказаха, колко е нужна срещата на живо, за да проследим пълноценно визиите, тенденциите и водещите технологии. Е, моментът настъпи. Защото в София започва изложение ЕКСПОМЕБЕЛ. Ключовият формат за сектора в България се провежда от 30 март до 2 април в Интер Експо Център. Каним ви на кратка разходка.

Изложение ЕКСПОМЕБЕЛ е естественото продължение на формата „Светът на мебелите“. Организаторите – Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост, са взели смелото и визионерско решение да надградят постигнатото. Е, положените усилия вече дават плод. В ЕКСПОМЕБЕЛ 2022 има изложители от България, Румъния, Турция, Сърбия и Молдова със свои и продукти на световни брандове. Присъствието на компании от целия Балкански полуостров затвърждава ролята на ЕКСПОМЕБЕЛ като основен държавен и главен регионален бизнес хъб при обзавеждането, интериорния текстил и дизайна. Изложението е трамплин за развитието на българските фирми. Затова не е очудващо, че държавата оказа институционална подкрепа, обезпечавайки финансово родни компании чрез Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Интересен факт е, че през тази година сме свидетели на изключителна симбиоза. Защото ЕКСПОМЕБЕЛ се провежда заедно с изложение Архитектурно-строителна седмица.

Визионерският формат

Много свежест, визионерство, смелост и нови продуктови. Това впечатление прави дори само беглата среща с продуктите на изложителите. По всичко личи, че са оползотворили последните три години възможно най-рационално; функцията и дизайнът се преплитат както никога преди. Впечатляват мебелите със система Arctronic, чиито елементи максимално улесняват трантиспортирането. Много характер и неизчерпаем стил откриваме във Vintage Stacking Chair и Brooklyn Industrial Stool; мебели, които едновременно създават индивидуален характер на пространството, но за секунди могат да бъдат събрани и преместени. Подходящ за трапезен, кабинет или място за почивка, е столът на Титан Арт Дизайн. А когато става въпрос за училищна мебелировка, възможностите са неограничени; доказват го ученическата маса РОНДО СТИФ и столът ЕРГО.

Дяволът се крие в детайлите, нали? Искате да създадете неповторимо пространство? Посещавайки изложение ЕКСПОМЕБЕЛ, това е възможно. Сякаш от ново измерение са масите, съчетаващи в плота си дървен масив и епоксидна смола. Вдъхновяваща е и концепцията на абажура Lampion.E, която създаделите ѝ не спират да надграждат. А знаете ли, колко лесно може да бъде променено фоайето на дома, хотела или стаята за срещи в офиса? С модулната стелажна система Ариа или стенното огледало „СКОРПИОНИ“? И като за край на абзаца – почти неизброимо е изобилието от матраци, мебелни кантове и акрилни плоскости

Визионерски формат. Така бихме определили ЕКСПОМЕБЕЛ. Защото изложението, като плод от труда на организаторите, доказва, че успехът не е даденост. Той се гради с усилия, действия и реализиране на смели идеи. Посетете и Вие изложение ЕКСПОМЕБЕЛ.