17.01.2024

В очакване на форума за висша кулинария GastronomiX

Едно от най-очакваните кулинарни събития за годината стартира на 13 февруари в рамките на изложение СИХРЕ

Среща с доказали се имена, запознаване от „първо лице“ с най-модерните техники, откриването на съмишленици от близо и далеч. Всичко това ще предложи наближаващият форум за висша кулинария GastronomiX. Определяно като едно от най-значимите и очаквани за годината сред кулинарите събитие, то ще посрещне доказали се шеф-готвачи и бъдещи топ-имена от 13 до 16 февруари. GastronomiX отново ще се състои в рамките на изложение СИХРЕ за хорека сектора в Интер Експо Център.

GastronomiX е форум за висша кулинария и кулинарна култура“, споделят организаторите. Той е интересен за публиката заради възможностите, които дава на младите и доказващите се кулинари за среща с признати български и световни имена в различните гастрономически направления. Последното издание срещна публиката с виртуозите Юри Велев и Веселин Дойков, Георги Атанасов, Джун Йошида, Жьн-Кристоф Дюк, Робин Виляреал, Калоян Колев, Васил Златарев, Петра Димитрова, Георги Ангелов, Ваня Пушкар, Реми Делет, Василис Мандрос, Веселин Панов и още, и още.
 
КУПЕТЕ СВОЯ БИЛЕТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ
Всичко това предвещава, че през 2024г. ще сме свидетели на още по-грандиозен GastronomiX. Засега организаторите загатват, че програмата ще е наситена с майсторски класове и презентации, с главни действащи лица – топ-имена от кулинарията. Присъстващите ще открият и усвоят различни техники. Всяко издание на GastronomiX се превръща в платформа за усъвършенстване в сладкарството, готвенето с нулев отпадък, приготвяне на сосове, създаването на завладяващи десерти и др. „Форумът е безценен източник на знания и за всеки, чиято страст е кафето“, допълват организаторите.

Безценна симбиоза

Безспорно, кулинарният форум GastronomiX се превърна в неизменна част от българското хорека изложение СИХРЕ. Форматът създава перспективи за бизнеса в сферите на професионалното кухненско, барово, сладкарско и СПА оборудване, обзавеждане и консумативи за хотели и ресторанти, интериорен текстил, облекло, реклама и софтуер.

И всъщност, това няма да бъде всичко. Защото в същия период, от 13 до 16 февруари,  паралелно Интер Експо Център ще реализира Wine&Spirits Show – изложението, което ни потопява в света на винените предложения от близо и далеч, спиртните напитки, карфт бирите и гурме изкушенията. За втори път ще се провежда и българското ритейл изложение #RetailShow.

Искате да усъвършевствате кулинарните си умения? Търсите вдъхновение? Искате да се докоснете до величия от световно ниво в различните гастрономически направления? GastronomiX 2024, за който можете да се снабдите с билет на www.sihre.bg, ще отвори вратите си за Вас на 13 февруари в Интер Експо Център.